Wellness Hotel Szindbád – Sikeres és költséghatékony szállodamarketing

hotel blog
Ma a szállodáknak több konkurenssel kell versenyezniük, hiszen a piac ezen területe rendkívül telített. Ezért különösen fontos a költséghatékony online marketing. Most egyik megbízásunkon keresztül mutatjuk be, hogyan oldottuk meg ezt a feladatot.

Márka

A Welless Hotel Szindbád 2000-ben nyitotta meg kapuit a Balaton déli partjának alig kétezer főt számláló csendes településén, Balatonszemesen. A gyönyörű ősfás parkban, árnyas fák ölelésében álló szálloda igazi paradicsom a felhőtlen kikapcsolódást, nyugalmat és felfrissülést keresők számára. Ez a szálloda rengeteg lehetőséget rejtett, hiszen a Balaton különösen közkedvelt nyári úticél, de télen is szívesen kapcsolódnak itt ki az emberek. Mindemellett a hotel – évszaktól függetlenül – kiváló helyszínéül szolgál konferenciák, céges találkozók, esküvők, csapatépítő tréningek vagy akár baráti összejövetelek lebonyolítására is. Mivel a szálloda által nyújtott hamisítatlan balatoni hangulat, a festői környezet, a wellness részleg és a kellemes, zavartalan pihenés ígérete sokak számára kecsegtető, nekünk csupán annyi volt a feladatunk, hogy az álmaik nyaralását kereső vendégekhez közelebb hoztuk a Wellness Hotel Szindbádot az online marketing eszközeinek segítségével.

Projekt

Korábban a hotel hirdetéseire rengeteg pénz ment el, de mivel a hirdetési rendszer nem volt optimalizálva, ez az összeg szinte ki lett dobva az ablakon. Amikor hozzánk került a projekt, mi kézbe vettük a dolgokat és egy stratégia mentén kezdtük el optimalizálni a hirdetéseket. Kampányokat hoztunk létre, folyamatos konverziómérést végeztük, adatbázist gyűjtöttünk. Ezeknek köszönhetően a költségeket drasztikusan csökkentettük, ellenben a vendégek számát viszont megsokszoroztuk és jobb eléréseket tudtunk produkálni.

Kihívás

Ma már nem kérdés, hogy a hotel marketingben az online marketing hatalmas szerepet játszik. Szeretünk szállodákkal foglalkozni, hiszen gyors sikereket érhetünk el, és az online mérési eszközök segítségével egyértelmű, hogy a siker forrása az általunk létrehozott kampányok-sorozat. Ha valaki szállodát üzemeltet, elengedhetetlen, hogy online marketing eszközei a maximális teljesítményt nyújtsák. A Wellness Hotel Szindbád esetében a hotel nem használta ki eléggé az online tér nyújtotta lehetőségeket, ezért itt volt az ideje az eddigi digitális marketing stratégia kiértékelésének, és egy új stratégia felépítésének, hogy felvehessük a versenyt a konkurenciával.

Technológia

Az utazási ipar a közösségi médiába is betört, ahol sikert sikerre halmoz az olyan platformokon mint például a Facebook, vagy az Instagram. Így nem volt kérdés, hogy számunkra is elengedhetetlen, hogy nagy hangsúlyt fektessünk a social média platformokra, különösképpen a Facebookra. Elsődleges célunk az volt, hogy magabiztos és sikeres közösségi média jelenlétet alakítsunk ki, ami felveszi a versenyt a konkurenciával és nem veszik el az elképesztő mennyiségű tartalom és forgalom között. A posztokat minden alkalomra mi készítettük el, szövegeinkkel igyekeztünk az érdeklődő látogatókat megszólítani, ösztönözve ezzel őket arra, hogy a Wellness Hotel Szindbádot válasszák.

Megoldás

Hogyan álltunk hozzá a hotel online marketing jelenlétének a rendbetételéhez?

Először is muszáj volt elemezzük a jelenlegi helyzetet. (Audit) Ezt követően mérhető, reális, jól megfogalmazott célokat dolgoztunk ki partnerünkkel közösen az ő célkitűzései alapján. Erős, szabványos, ügyfélszerző online marketing rendszert alakítottunk ki, különös hangsúlyt fektetve a közösségi média felületekre. Megcéloztuk az ideális vendégjelölteket hirdetésekkel, értékes tartalmakkal. Megalkottuk a megfelelő stratégiát, ami az utat jelentette a már kidolgozott célok eléréshez. Végül pedig segítettünk a célok megvalósításában, munkánkkal a szállodának 70%-os telítettséget értünk el az évben.

Ha szeretnél velünk együtt dolgozni, akkor kérj ajánlatot, klikkelj ide…

Picture of Gárdos András

Gárdos András

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Értesülj első kézből!

Hasonló cikkek

dohany blog
MARKETING

Jewish Tour Hungary – Jegy.hu integráció

Egy weboldal célja mindig ugyanaz kell, hogy legyen: kielégíteni a felhasználói igényeket, gyorsabbá, egyszerűbbé tenni a fogyasztói tevékenységet, ezáltal pedig bevételt generálni. Hogyan értük ezt

ea blog
SZOFTVERFEJLESZTÉS

Europ Assistance – kezdőként a profik között

Kezdő vállalkozásként belépni a multik világába IT beszállítóként? Ismerd meg a Europ Assistance sztoriján keresztül, hogyan sikerült nekünk ezt elérni! Márka A Europ Assistance a

bce blog
UX/UI DESIGN

Budapesti Corvinus Egyetem – frissített arculat

Elindult a corvinus megújult honlapja A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország egyik legszínvonalasabb felsőoktatási intézménye, így kiemelten fontos szerepet képvisel az egyetem online megjelenése, mind a